Reglement Cristalcup

Start Cristalcup op woensdag 29/04/2019 en eindigt op 26/06/2019

 

De zomercompetitie ‘Cristalcup’ wordt ingericht door Kern Waregem  ism Voetbal Vlaanderen

Het spelreglement van de Vlaamse Minivoetbalfederatie is van toepassing en kan geraadpleegd worden op http://www.voetbalvlaanderen.be

Het inschrijvingsgeld + vergoeding scheidsrechters: 60€ per ploeg te betalen voor de inschrijving + 65€ voor de vergoeding van de scheidsrechters voor het volledige tornooi.

Samenstelling ploegen: de namen van de deelnemende spelers worden doorgegeven op het daartoe voorzien formulier op deze website voor 15 april. Iedere ploeg kan maximum 16 spelers opgeven. (je kan geen spelers meer toevoegen tijdens het tornooi)

De kalender en samenstelling van de poules van de zomercompetitie worden bepaald door de inrichters. De samenstelling van de poules en de kalender worden ten laatste halverwege april gemaild naar de verantwoordelijken. De zomercompetitie loop vanaf  02 mei tem 28 juni. De wedstrijden gaan door op maandag, dinsdag , woensdag en donderdag  telkens om 19, 20 en 21u. Iedere ploeg speelt ong.1 wedstrijd per week. Er wordt gespeeld in 4 poules van 6 ploegen. Iedere ploeg speelt 1 maal tegen de andere ploegen van zijn poule. De eerste twee van iedere poule gaan door naar Cristalcup A, de derde en vierde naar Cristalcup B, de vijfde en zesde naar Cristalcup C. Daar worden per reeks kwartfinales, halve finales en finales gespeeld.

 

Reglement: alle reglementen van de VMF worden gevolgd met uitbreiding van onderstaande.

Bij gelijke stand na de reguliere tijd (niet in de poulefase):

Art. 515.14. Wanneer cornerballen een winnaar moeten aanduiden, wordt gewerkt met reeksen waarbij binnen iedere reeks elke ploeg vier cornerballen neemt. Iedere ploeg duidt vier spelers aan die twee vaste koppels vormen. Alle speelgerechtigde spelers ingeschreven op het wedstrijdblad komen hiervoor in aanmerking. Uitgesloten spelers kunnen hieraan niet deelnemen. Art. 515.16. De bezoekende ploeg mag kiezen welke ploeg begint. De scheidsrechter bepaalt het doel waarnaar de cornerballen zullen gekopt worden. De vier gevormde koppels bevinden zich rond het middelpunt en alle andere spelers in de wisselzone. Art. 515.17. Wanneer na de volledige eerste reeks geen winnaar gekend is, wordt een tweede volledige reeks van vier cornerballen gegeven. Deze keer begint de andere ploeg en zo verder om beurten. Ook bij verdere reeksen moeten binnen elke ploeg twee vaste koppels aangeduid worden. Bij elke reeks van vier cornerballen moeten niet steeds dezelfde spelers worden aangeduid. Wanneer na de tweede reeks nog geen winnaar gekend is, wordt een derde reeks genomen die echter zal afgefloten worden van zodra, na evenveel toegekende cornerballen aan beide ploegen, een ploeg een doelpunt meer heeft aangetekend dan de andere ploeg. Op die manier gaat men verder met nieuwe reeksen tot een winnaar is gekend.

Klassement per poule:

  1. Puntenaantal
  2. Gewonnen wedstrijden
  3. Resultaat van de onderlinge duels
  4. Doelpuntensaldo
  5. Gescoorde doelpunten
  6. Loting

Gele en rode kaarten:

Gele kaart: De speler kan nog verder deelnemen aan de wedstrijd

Twee gele kaarten :  De speler moet vervangen worden en mag  niet verder deelnemen aan de wedstrijd.

Rode kaart: De speler mag niet meer vervangen worden en is geschorst voor het verdere verloop van het tornooi.

Drie gele kaarten: een speler die tijdens het tornooi 3 gele kaarten heeft gekregen is geschorst voor het verdere verloop van het tornooi (vanaf de eerstvolgende wedstrijd na de 3de gele kaart)

Advertenties